duminică, 20 iulie 2008

parus caeruleus nu va fi niciodata passer domesticus

diferenta dintre vrabii si pitigoi ar putea parea insesizabila. mai ales cand n-o sesizezi si iti inchipui ca pitigoii au interzis sa umble de capul lor in plain-air. e normal atunci, dar nu si meritoriu, sa vezi in tot ce zboara si nu se mananca, o potentiala vrabie.

(la fel au facut si indienii care au vazut, dar de fapt n-au vazut caravelele lui columb dand coltul americii. si se stie prea bine ce s-a ales de ei). aceasta paranteza ar putea parea futila in contextul de fata, dar ea are marele merit de a sublina ceva cunostinte istorice care sa compenseze lipsa masiva a cunostintelor bio-botano-zoologice.

cu alte cuvinte, e pur si simplu de dorit sa fii foarte atent la amanuntele prapadite, dar care o data si o data vor invarti roata norocului pentru fiinta ta.
pitigoii sunt demni, tacuti, au oaresce urme de culoare si un gat care aparent e galben spre deosebire de vrabiile prafuite de maro si galagioase ca niste puberi pe triciclete. dar cum cunoastere fara durere nu se poate, chinul ornitologic abia acum apare.
corbii sunt negri, ciorile au si gri.

si cand te gandesti ca sunt inca la fauna din tara noastra!

4 comentarii:

Iren spunea...

acum sunt suta la suta convinsa ca ai fost olimpic la istorie, dar ti-e rusine sa zici. pentru ca golanii sunt preferati de fete, nu tocilarii!

comanu spunea...

n-am fost olimpic la istorie. sa stabilim o data pentru totdeauna.
asta cu indienii o stiu dintr-un documentar: http://www.imdb.com/title/tt0399877

si oricum, mai bine gentlemen decat golan.

pana si fetele stiu asta.

ruki spunea...

daca e adevarat ce spui, e clar ca eu nu-s fata!

comanu spunea...

mai ai si tu defectele tale.