vineri, 11 iulie 2008

cum sa bagi bucurie in inima de patron

sa luam cazul ca e noapte si ai comanda ferma sa cumperi cuie de 8. la supermarket inchis, la farmacie inchis, mergi la colt poate ai bafta.
dai sa intri in magazin esti salutat politicos de un patron mustacios, dedicat meseriei, care se chinuie cu niste panouri ruginite. inauntru, printre lazi cu paine si frigidere cu racoritoare(normal) bagi de seama si sotia de patron. munca intensa nu-i lasa vreme nici pentru cosmetica, nici pentru coafor asa ca parul plange culoare.
natural, saluti si intrebi : cuie aveti ? de 8 mm ?

putin jenata, femeia recunoaste ca are, dar nu stie daca sunt de 8. si ca habar n-avea ca exista asa clasificare, problema asta depasind-o. ii dai dreptate si te miri de cate feluri pot fi cuiele. femeia, o perfectionista bineinteles, afirma competent ca pe tine ca barabat e normal sa te depaseasca problema cuielor, dar pe ea ca femeie, in nici un caz n-ar fi trebuit s-o darame asa chestiune.

in magazin intra la timp si patronul, urmat de o turma de clienti. imediat este si el prins in ascutita problema a cuielor de 8 mm. cu limba scoasa, de la caldura, nu de la ras, iti marturiseste franc, ca desi de ani de zile vinde cuie, tu esti primul care l-a bagat in asa chestiuni tehnice. ce sa mai spui ?! ii raspunzi ca ar trebui sa fie mai informat daca vrea sa cunoasca succesul in retail.
tot mai vesel iti intinde un pachet de cuie sa verifici cu proprii ochi daca e ceea ce cauti, intrebandu-te candid : 8mm grosime, latime, adancime ? te uiti precum curca in lemne si declari ca e exact ce trebuie. pisichier, iti da o smetie zicandu-ti sa te uiti atent, ca poate nu e bine si atunci vii cu bunatate de cuie inapoi. contraataci si tu: daca le aduc indoite le mai primiti ? omul uita de ceilalti clienti si se concentreaza pe tine : de 8 mm ?! o fi reglementare ue...
nu cedezi : ar trebui sa fiti mai informat, vin clienti pretentiosi ca mine, nu stati pe net sa puteti raspunde oamenilor ?

ba da, dar sa fiu al naibii, daca o sa intru sa aflu despre felurile cuielor, prefer sa vad altele.
dom-le in cazu` asta, data viitoare vin eu cu pozele sa nu mai avem probleme. acum dati-mi 5 bucati si toata lumea e multumita. scuturat de la mustata in jos, omul iti da si cuiele si restul de bani si mai ca iti face o declaratie de iubire : domnule, am avut o zi proasta azi, noroc cu dumneavoastra...

of, inca un om pe care l-ai facut fericit !

Niciun comentariu: