duminică, 5 octombrie 2008

drum bun sa-i zici lu` ma-ta

cand iesi pe usa, fa ce-oi face, dar n-o tranti. zgomotul ii provoaca anei lui manole nevralgii nesperate. si atunci il trimite pe ala mic la plimbare intr-un carut cu 4 roti si una de rezerva. ea prefera liftul, desi moda asta, it`s so yesterday.
in lift te retragi langa butoane si fortezi blocajul, dar o strangere puternica de falange, te aduce cu picioarele la 3 etaje de pamant. un zambet mai larg decat :) apare imediat si tu te uiti disperat dupa ajutor. daca iti zice tata, unde gasesti clei pentru aripile din scandurele?!
drumul e abia la inceput, semnale electrice se trag unul dupa altul cu viteza luminii. ceva lipseste din perfectiunea unui cerc de 360. undeva, chiar aici, o armata cu legitimatie si poza la minut s-a baricadat si priveste prin usa la cei de afara, mai des decat cei de afara privesc spre ei. se si explica de undeva de la megafoanele aflate sub acoperire: omul cand si-a descoperit conditia bipeda a aspirat la curent alternativ, cod de bare si camere de supraveghere. daca te cobori la mintea ta, poti comunica prin semne aparente, limba scoasa si miscari fragmentate ale ochilor. n-astepti raspunsuri pe masura, stilul tau e unul masurat, si te declari frate siamez cu fratele tau de cruce, neam si patrie.
tulburentele vin in valuri de ocean ascultator la luna. la sosire cu oferte de nerefuzat, la plecare cu chemari chelalaite adresate celor abilitati sa deblocheze situatia amorsata. simti ca esti ales, se impune un tricou cu un curat numar 9, si pornesti hotarat sa darami pronosticul. sortii aruncati de bobi descantati de sapte randuri de maini zbarcite te dezleaga de sireturi in fata managerului de echipa. va lamuriti din consoane, oricine se fereste de vocale poate fi santajat dupa o anumita perioada de timp.
iti fortezi norocul si prinzi cusca nebunilor.
la si un sfert, ii gasesti intotdeauna pe cei carora n-o sa le duci dorul.

8 comentarii:

Aida B spunea...

in sfirsit, oleaca de fotbal:DDD

comanu spunea...

la cererea publicului.
:)

Independenta Dependenta spunea...

ai văzut elevator?

comanu spunea...

cel romanesc?
nu.
il ai?

Independenta Dependenta spunea...

da.
nu.

comanu spunea...

of

Independenta Dependenta spunea...

aş putea să-l am. depinde. îl vrei?

comanu spunea...

da, e un film pe care vreau sa-l vad.