joi, 11 noiembrie 2010

jose arcadio ursula aureliano remedios amaranta rebeca arcadio aureliano jose santa sofia de la piedad segundo fernanda meme amaranta ursula
se numeste un veac de singuratate, dar ar trebui rebotezata, smeagol.
ca relatia cu cartea asta e ca a lui golum cu inelul. my precious.

nu poti nici cu ea, nici fara ea. dormi cu veacul sub cap si in minutul in care te trezesti stii ca nu vrei s-o mai vezi. pentru ca asa e cu unele carti se fac mici si iti fac sufletoscopie. dupa care vomiti. my precious.

stii ca pentru tine nu e speranta, n-ai nici fluturi galbeni care sa te inconjoare, nici pestisori de aur nu esti in stare sa modelezi si nici timp de 32 de campanii militare nu mai ai. da` poti sa speri ca poti sa faci 17 baieti cu 17 femei diferite. si la toti sa le zici aureliano. my precious.

se face un sat, trec ani, vin tigani cu covoare zburatoare, trec ani, se nasc copii, trec ani, se nasc nepoti, trec ani, se construieste o companie bananiera, se nasc stranepoti, trec ani, se fac razboaie, se fac greve, trec ani cu ploi in fiecare zi.
si tot ce ramane e o casa in care cei multi si cei vii au plecat si au lasat loc fantomelor care se feresc de furnicile rosii. my precious.

iar cand nu mai poti si nu mai poti de singuratatea ta, de singuratatea celuilalt, de singuratatea dragostei, de singuratatea destinului, de singuratatea ploii si de singuratatea unicei sanse pe pamant strigi cat poti, cat mai poti ca esti si tu unu dintr-o semintie osandita.

my precious!!!!!

Un comentariu:

ruki popa spunea...

my favorite book. ciudat :(