duminică, 14 septembrie 2008

give me a s.t.o.r.y - STORY

ramasesera cativa. orgoliosi, perfecti si batrani.
masurau din ochii acoperiti de albeata, cantareau din varful degetelor tabacite, invarteau pe nasurile borcanate si totul iesea minunat.
ii dadusera idei lui joffre, lamurisera problema eclairageului intr-un ecler si schimbasera fata amandinelor adaugandu-i o ghilotina de ciocolata cand cu maria antoaneta. astea se cereau rasplatite!
asa ca au primit ceva ce nimeni nu a inteles la ce ar putea folosi. sa fie ei singurii fabricanti ai hartiei de sub prajituri. hartia aia rotunda, decupata parca de un foarfece de tuns lana.
rotunda, alba si la fel de fina ca masa unui fachir, hartia ii punea pe toti in incurcatura.
si cu toate astea, nimeni nu a indraznit sa le refuze vreodata marfa. sau sa pretinda ca nu le face trebuinta.
cofetarii o luau de buna si o puneau acolo unde mosii si stramosii lor fusesera obisnuiti sa o foloseasca. sub prajitura. chiar daca uneori celuloza facea o pasiune atat de mare pentru foietaj ca nici macar digestia nu le mai putea desparti.
chiar daca zeama dulce si grea se lasa toata la fund si cohorte de albine si furnici dadeau navala sa vada lacul de zaharicale.
chiar daca nimic nu parea normal in acest monopol atemporal, fabricantii stiau ei ce stiau.
si alaturi de ei, copiii care dupa ce dadeau gata tavalugul de creme, blaturi, sirop, pudra, cacao, glazura, frisca ajungeau si la hartie. pe care o prindeau sanatos si o lingeau ca pe suprema delicatesa pana cand paianjenii se puteau privi in subtirimea ei.

6 comentarii:

Rita spunea...

auzi, dar fabricantii astia ai tai s-au extins si la bomboane, cumva ? ca acolo am vazut ca hartiile sunt destul de diferite: unele sunt subtiri si si albicioase, pentru bomboanele saracacioase, si altele scortoase, pline, maronii si cu desene aurite, pentru bomboanele de vita nobila si degraba mancatoare de cozonac, precum maria antoaneta...

comanu spunea...

nuuuuu...
sa nu mai aduci vorba de bomboane in prezenta lor.
le urasc cu dintii ranjiti. le considera inferioare din toate punctele de vedere si eu ii inteleg perfect. doar prajiturile dau masura unui laborator de 5 teluri.

Rita spunea...

sa ma scuzati, va rog. sa ma scuze si ei !

comanu spunea...

ok. se rezolva.
au revenit la sentimente mai bune, cum au auzit ei k se zice la stiri.

Rita spunea...

Auzi, auzi, dar pentru muffins-ii de la Starbucks ? pentru ei (ele?) fabrica neste hartii din alea ca gulerele plisate spaniolesti ? :D (intrebare tematica, ma intelegi)

comanu spunea...

normal ca nu. ei fac doar hartiute urate, fara inflorituri si fara calitate. si muffinsii sunt urati in emisfera estica.