marți, 15 ianuarie 2008

om la apa

intrarea si iesirea sunt una si aceeasi.
e drept k nimeni nu iese.
de intrat ar intra unu-altu.un baiat la puma sta in usa facandu-ti o oferta pe care n-o poti refuza.
te uiti la pozele de langa el, te mai uiti si la aia de langa tine.
se mai baga doi.
hai si tu.
la un geamlac, te apleci, dar nu-l observi pe ala de la ghiseu.
ochiul sta geana prin salonul ce ti se arata in fata. e cald si asta e suficient sa te tina inauntru.
platesti si primesti 1 elastic cu o margica pe care o infasori pe mana. cam putin la cat a costat.
prin salon, oameni de ambe sexe la prosopul gol, stransi in jurul unui godin, cam cum se strang rumanii la sorici. sub nas le abureste un pahar de ceai.
exista si un etaj, dar scara nu se vede nicaieri. o fi inghitita de prosoapele care atarna ca bananele in livada. treci pe langa o doamna care se aranjeaza intr-o oglinda si iei in primire un vestiar dotat regulamentar cu papuci. bonus, dintr-un dulap care geme, primesti un prosop. curat, dar imputit.
te lasi la peleul gol sau tii mandretea de bermude impaturita de acasa. de tine depinde, sa stii!
te infigi in papuci, te stangi la prosop, incui usa in urma ta. cheia, pe elastic, o pui langa margica primita mai devreme. un gealat mustacios, iti face semn sa-l urmezi. il urmezi, desi mai degraba ai lua-o dupa rusoaica din fata. iesi din salon si mai ceva ca un ghid la palat, mustaciosul iti arata in stanga wc-ul care la o adica...
spui no tks, sau yes pls, depinde de vezica fiecaruia si pe urma iti vezi de drum. in camera in care iti doreai ajunge e o usa de termopan, desi ca hamam functioneaza de 300 de ani. (da, era hamam, you little pervert).
cum intri te buseste o caldura sufocanta si umeda. fix in mijloc pe o masa de piatra, marmura sau ce-o fi ea, o doamna e chinuita conform programului. sala e mare si apa iese de peste tot, inclusiv din propria glanda. e si asta o chestie: sa transpiri in ianuarie mai ceva ca-n iulie.
mustaciosul te indruma spre un havuz plin cu apa. te asezi langa, pe o bordura care seamana cu masa pe care e chinuita doamna. intr-un alt colt, langa un alt havuz, sotul doamnei isi toarna apa cu o cratita.
primesti si tu un castron si preluand modelul iti inmoi epiderma. dupa ce te mai obisnuiesti cu locul ai voie si sa te descalti. podeaua e calda si talpile or sa-ti multumeasca. peretele de care te-ai rezemat e la fel de cald ca si podeaua. parca incepe sa-ti placa. oasele se obisnuiesc si cu dogoarea si cu apa uda. in tavanul boltit zeci de gauri absorb aburul mai eficient decat o hota de restaurant. probabil de aia nici nu sunt paianjeni acolo.
cand te simteai mai bine, mustaciosul te prinde de-o aripa si te intinde pe masa din mijloc. cat esti de lung, bineinteles. apoi ia un sac cu spuma si incepe sa-ti traga batucela cu ala pana te ratacesti in clabuc. dupa, te ia in primire si te freaca, nu cat poate el, ci cat poti tu. cand te vede ca te strambi sa stii ca se opreste. mai dureros de atat n-o sa te framante. cat te mai fragezeste el putin, tu esti putin in dilema. nu stii daca sa razi pana te sufoci cu spuma sau sa faci grimase sa te vada nenea care intre timp iti impleteste picioarele, trage de degete, iti infige calcaiele in coloana, te face pachet. dupa 10 zile de antrenament din asta sigur ajungi contorsionist.
e momentul sa te intorci cu fata in sus si mainile sa fie supuse unor figuri, pe care nu le gasesti nici in geometria neeuclidiana. descoperi ca esti mai mobil decat ti-ai fi dorit sa fii si ca de exemplu, cu mana dreapta trecand pe sub piciorul stang poti sa te scarpini concomitent in nas si-n talpa. rezisti pana la capat, inclusiv la niste maini infipte in ciuf care te scormonesc in calota. drept premiu, primesti 5 (numarate) ligheane cu apa drept in freza. s-ar zice ca esti limpezit.
bucuros, doar a scapat de tine, mustaciosul iti ia margica, in timp ce tu impingi cheia spre subtioara. te asezi langa havuz si conform indicatiilor continui sa-ti torni apa, pana faci creturi la maini. adik, stai pana te umfli de abur sau pana ti se uraste. tu stii mai bine.
cand, intr-un final o iei din loc si ii lasi si pe altii sa se lepede de propriile umori esti intampinat cu 2 prosoape uscate si dirijat langa godinul care duhneste de caldura.
te miri intai de cate rusoaice sunt, apoi te lamuresti ca ele sunt de fapt mustacioasele care au grija ca partea feminina a clientelei sa-si ia partea de baie. cat iti bei ceaiul apuci sa vezi si care-i treaba cu margica. desirate de pe mana, mustaciosi sau rusoaice le prezinta la ghiseul de la intrare si in schimbul lor isi umplu buzunarele cu lire turcesti.

Un comentariu:

Aida B spunea...

toate ti se intimpla numai tie, d'aia esti tu sase-sase-poarta-n-casa! sper ca ai repetat experienta fara numar, cu gindul la viitoarele martzuri tehnice ce-ti vor iesi printre degetele de contorsionist.
eu zic c-a meritat, si observi ca marchezi prin munca nasterea poetului nepereche.