marți, 27 noiembrie 2007

orice asemanare cu tara ta e pur intamplatoare

articol de prima pagina intr-un ziar.

presedintele, intr-un nou gest de suprema generozitate, a sponsorizat 121 de pelerini sa ajunga la locurile sfinte. grupul pelerinilor sponsorizati zilele astea e ultimul dintr-o serie care a zburat de pe aeroportul nostru la bordul unui avion charter.
vorbind la ceremonia de ramas-bun de pe aeroport, consilierul pe probleme de comunicare si pr a spus ca presedintele acorda o mare importanta valorilor si invataturilor religioase, acestea fiind principalele motive pentru care sponsorizeaza anual grupuri de pelerini. consilierul i-a indemnat sa se roage pentru sanatatea presedintelui, a guvernului sau si a intregii natiuni.
inaltul oficial l-a descris pe presedinte ca pe un lider vizionar care poarta interesele tarii in suflet si care face totul pentru dezvoltarea armonioasa a patriei. "toti ar trebui sa ne alaturam lui in aceasta nobila cruciada, in beneficiul nostru al tuturor."
de asemnea, el nu a pierdut prilejul sa-i persifleze pe criticii presedintelui in ceea ce priveste programul de sananate publica spunand "mi-as dori ca ei sa aiba sansa sa faca parte din acest minunat program al marelui nostru presedinte. atunci si-ar da seama ca se afla de partea gresita a baricadei."

pe de alta parte, conducatorul pelerinilor a spus ca toti credinciosii din tara ar trebui sa fie recunoscatori lui dumnezeu ca pot parasi tara pentru un mare eveniment, spre deosebire de alte tari unde instabilitatea face acest lucru imposibil. el si-a indemnat grupul sa respecte legile altor tari pentru a nu-si face de ras propria natiune. "luati ce-i al vostru si lasati ce-i al altora. in acea tara legile sunt dure si s-ar putea sa fiti pedepsiti daca or sa va prinda furand", a avertizat el.
o femeie dintre cele sponsorizate de presedinte, i-a multumit presedintelui pentru nobila sa fapta. ea a spus ca fara aceasta sponsorizare, nicunul dintre ei nu s-ar fi gandit ca ar putea avea mijloacele sa intreprinda aceasta calatorie. "sa ne rugam pentru sanatatea lui si a guvernului, astfel incat sa fie in stare sa continue pasii pe calea dezvoltarii."


si nu, presedintele nu e basescu. nici becali (da` seamana al naibii, right?)
si nici sf nu e. articolul e foarte pe bune. si e de ieri, 26 noiembrie.
asadar, bucura-te de stirile de la ora 5. inca e voie.


in rolul principal
presedinte:Alhaji Dr Yahya Jammeh

in alte roluri:
consilier: Ebrima JT Kujabi
seful delegatiei de pelerini: Kora Faye
vocea poporului: Fatou Saine-Touray

decor: gambia
www.observer.gm

Niciun comentariu: