vineri, 22 iulie 2011

le tourban

teoretic ar fi "am suferit ca un caine", dar nu prea cred in expresia asta, mai ales dupa ce am vazut aseara cum se veselea turma de la bloc alergand suv-urile din intersectie.
am suferit ca un fan. da` nu-mi pare rau.

ce-a fost ieri in turul frantei se cheama istorie si daca la intalnirile astea nu esti prezent, incepi sa te declari invins de structuri.
sunt fan contador, sa fie clar de la inceput, si am crezut inaintea etapei ca la sfarsitul galibierului, spaniolul o sa fie in galben. ca n-a fost asa nu e mare lucru, dar ce-am vazut toata dupa-amiaza, mie mi-a adus aminte de nine eleven. ce a fost asta, frate? de unde a iesit si cat mai tine teroarea?

ca andy al quaida schleck asta a facut; a deturnat bicicleta si a bagat-o in turnurile gemene izoard si galibier. in spate au ramas praf si victime pe fiecare grad de catarare. si cand parea ca nu poate fi mai rau de atat, franck schleden s-a urcat la mansa si buf direct in alberto pentagon. cel mai sigur loc din ciclism se prabusea pedala cu pedala si opturile pe care le facea la final erau la fel de disperate ca urletele de la ground zero.

noroc cu cadel hero evans, om pe care de luni incolo ma astept sa-l vad pilotand air force one. fara el, baietii din pluton n-ar mai fi ridicat niciodata ochii din tarana si ar fi privit la luxemburg ca la mecca.

acum, logic ar fi sa porneasca diviziile dupa organizatia biciclista leopard-trek, dar dupa cum arata velo-puscasii, mi-e ca urmeaza o campanie de lunga durata camuflati in galben si roz.

Un comentariu:

Eugen Ion spunea...

Da da, de infarct a fost cursa de ieri. Eu nu-s fan al nimanui, sa fie clar de la inceput, dar figura deosebita facuta de norvegieni in acest tur si cursa fenomenala de ieri al lui Andy au lasat ceva in istoria curselor de ciclism din Franta. ;)