vineri, 24 iulie 2009

baietii buni sunt noii baieti rai

contador n-a luptat cu cancerul. n-a dat milioane de dolari fundatiilor umanitare si nici pe sheryl crow am impresia ca n-o cunoaste. nu e prieten cu ben stiller sau mattew mc caunghaey si bodyguarzii, deocamdata, nu-l incadreaza ca pe o felie de parizer.

rade cam stupid si dintii lui sunt mari si par proaspat scosi de la albit. i se spune pistolarul, desi la felul cum pedaleaza parca duce mitraliera cu el. castiga mai des in ciuda coechipierilor, decat a adversarilor, evadeaza fara sa fie tarat de echipa si dupa toate astea nu alearga la twitter sa dea sentinte.

mai important decat faptul ca o sa castige turul frantei e ca a caftit astana, marunt si apasat. nu doar pe armstrong ci pe tot neamul lui, de la kloden la leipheimer. care de cand stiu ei lasa capul jos si se incoloneaza in spatele patronului ca zilierii din constructii.

si cu toate astea, tot contador e vinovat. ca a accelarat, ca n-a avut pana, ca nu l-a luat pe armstrong pe portbagaj si nu a predat ghidonul sa treaca legenda vie prima linia de sosire. asa cum stia americanul ca se face in turul frantei. cand juma de pluton trebuia sa-l ajute sa se gateasca in galben ca sa poata sa dea mana cu bush la casa alba.

atitudinea asta de genunchisti in fata unicului ciclist probabil ca a facut mai mult rau turului frantei decat toate testele pozitive la controlul antidopping, din ultimii 15 ani. si in momentul in care unul nu mai pune botul la harneala legendelor si bate la ele ca la fasole, el cade de bulangiu.

e prea multa panta in urcare, asa ca hai, apa gazoasa de aici!