joi, 10 aprilie 2008

unde merge leul, merge si leoaica

statea acolo si se uita. scria mare cu litere rosii pictate pe ceea ce fusese o usa de intrare in apartament. nu dadea rau ca firma, dar acum, la moda, erau firmele luminoase. lipise si el 2 becuri de veioza, 60 w, dar pe urma le daduse jos. vopsise unul verde si altul oranj. apoi le insurubase la loc. intr-o dimineata le gasise inversate. in alta, le gasise intr-o sticla de lapte care mirosea a covrigi calzi.
usa o taiasera pe jumatate si nimeni nu-si batuse capul sa dea jos clanta. acum CABINET DE DINTI se vedea mare, cu codita de la tz pusa de clantza innegrita. odata incercase sa deseneze o maselutza vesela, dar iesise mai mult o caracatitza in unghiuri drepte. ciudat cum le placea tuturor. un intreprinzator din insulele pitcairn batuse drumul pana acolo doar ca sa faca o schitza sa-si cultive palmierii in forma maselei-caracatitza. el insistase pentru schimburi inter-culturale, pe principiul cooperarii intre popoare. n-aveai cu cine te intelege. pitcairnezii astia nu se gandeau decat la geometrie neeucladiana si timbre postale cu rapitori. isi spuse franc parerea : "sunt profund dezamagit de atitudinea voastra relativa la marile probleme ale omenirii". pitcairnezul daduse din umeri si-si vazuse de hartia lui creponata.
intra in cabinet. Nu se simtea mai bine, dar asa isi inchipuia el ca spun culegatorii de bumbac, exact in clipa cand deschid usa unei cofetarii. aprinse o cutie de betisoare parfumate. dupa 5 minute vazu cum fumul betigaselor incepe sa-i iasa prin ureche. isi zise hotarat : "asa nu se mai poate"
iesi afara, la timp sa vada ultimul model de bursuc polishat. dadu sa strige dupa el, sa-l vada si din fatza, insa se abtinu in ultima clipa. bursucii polishati sunt foarte recaciltranti in zilele de 17. Da, azi e 17.
isi puse mainile in cap; ar fi jucat de-a v-ati ascunselea, insa se hotari sa boceasca.

2 comentarii:

Iren spunea...

http://www.flickr.com/photos/irrene/2404449525/

uite. viziunea mea asupra ultimului cadru din batranul si marea. daca la desen nu ma pricep...

comanu spunea...

va multumesc.
e frumos.