marți, 26 februarie 2008

alibi

in premiera mondiala, poate chiar romaneasca, incepem astazi prezentarea scenariului scurt-metrajului AILIBI, ales castigator la concursul Tvr pentru scenarii si intampinat cu viu interes (de cand voiam sa folosesc fraza asta) chiar si de oficialii Ebu, coordonatorii proiectului.



ALIBI




Secventa 1
Atmosfera de oras : ambuteiaj, tevi esapament, furnal, oamenimolesiti de caldura, stropindu-se cu apa etc. Afis : LUPTA IMPOTRIVA INCALZIRII GLOBALE.



Secventa 2
O seara de vara. O camera luminata doar de ecranul calculatorului. Un copil in fata calculatorului.

O camera de apartament din Bucuresti. Un pat de copil. In fata lui biroul cu calculator. O fereastra dubla prin care vedem ca incep sa se aprinda luminile orasului. La calculator, pe un scaun de birou, aplecat si concentrat sta Costi, un copil de 9 ani. E tuns scurt, in maneca scurta si pantaloni pana la genunchi. Da agitat din degete pe tastatura calculatorului incercand sa tina pe traseu o masina din Neede for Speed, jocul care i-a captat toata atentia.
Costi agitat, vorbeste cu jocul. Cu cat se apropie mai mult de final, da mai puternic din picioare, misca scaunul.



Secventa 3
Brusc se opreste curentul.
Din ecranul calculatorului nu mai ramane decat un punct de lumina.
In casa frigiderul scoate un sunet prelung de animal oprit in trap.

Costi in culmea furiei da cu tastatura de masa. Preocupat se baga sub masa si incepe sa mestereasca la firele ce intra si ies din calculator. Multumit si nerabdator scoate capul de sub birou sa vada daca s-a intamplat ceva. Deodata realizeaza ce s-a petrecut si fuge din camera.



Secventa 4
Costi gaseste bajbaind o lanterna. Merge spre bucatarie speriat de zgomote suspecte din casa.

- va urma -

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa ghicesc: dupa ce se intoarce din bucatarie unde soriceii au obosit sa invarta rotitele ca sa deie curent, o sa puie bateria de la lanterna la calculator, ca sa termine afurisitul de joc si sa fie si lumina in camera. Si chiar inainte de victoria finala bateria va muri pentru totdeauna, si odata cu ea s-or stinge si luminile din cartier
end...

tema de casa: gasiti si explicitati simbolismul din textul de mai sus :P

comanu spunea...

pe aproape, dar nu.

simbolismul nu l-am gasit, doar ceva urme de romantism si cateva firimituri de postmodernism.