marți, 23 decembrie 2008

tatal meu

pe tata l-ai putea recunoaste dintr-o multime. nu dintr-o multime de tati,
ci chiar dintr-o multime. el e ala care sta deoparte, care nu se baga
si e enervant de binevoitor.

tata n-are suspiciuni si intotdeauna il crediteaza pe cel din fata lui. e atat de umanist, ca nu se putea face altceva decat inginer. tata a avut un director si pe directorul ala l-au dat afara. atunci a avut sansa sa avanseze ca multi colegi ai lui, daca il lucra pe omul cu care muncea cot la cot de 15 ani. n-a facut-o si a ramas tot in hala aia unde iarna se coc covrigi si vara nu sunt suficiente ferestre. tata nu ii zgornea pe boschetarii care se adunau sa doarma pe cuptoare cand dadea gerul si de aia ii cereau si paine.

pe tata viscolul a pravalit o placa de beton si caldura l-a ametit in asa hal, ca a dat cu capul intr-un colt de geam. tata m-a dus mai mult mort sa fiu operat de peritonita si tot tata a capatat multe fire albe cand i s-a spus ca s-ar putea sa am o boala rara de inima. tata a facut pe salvarea cand trenul a lovit o masina langa casa bunica-mii si pe taxiul cand vara-mea trebuia sa ajunga la meditatie.

tata m-a asteptat in gradina botanica sa dau admiterea la facultate si a venit sa-mi scoata masina din service cand eram in vacanta. tata stie morse, sa coseasca si e in stare sa-ti spuna dintr-o privire unde a fost facuta o caramida. tata a lucrat mai mult de 30 de ani in aceeasi fabrica si anul asta a stiut cu 2 luni inainte ce o sa ii aduca mos craciun.

de maine, tata e somer.

11 comentarii:

Rita spunea...

Offf... mama a intrat in somaj cand eram in anul 4. Inutil sa zic ca n-a mai avut serviciu de-atunci - noroc ca eu imi gasisem de munca. Si desi avea la vremea aia deja 30 de ani de vechime, abia anul asta si-a primit prima pensie, pe care am sarbatorit-o, oficial, in familie.
Tata a fost mai norocos - a profitat de una din "reducerile naturale de personal" si a iesit devreme la pensie, cu nu-stiu-ce grupa de munca, la 50 de ani...
Dar stii ceva ? Cu toate vremurile grele - adica GRELE - amandoi au fost mai fericiti de-atunci. Nu cred ca vremurile astea mai sunt potrivite pentru parintii nostri...

Indelible Bonobo spunea...

Cred ca Timpuri Noi au citit asta si s-au intors in timp sa scrie cantecu' aproape omonim.
Si tatal meu a fost somer o vreme, cand abia venise in Canada si la cateva luni dupa angajare a venit recesia. Si el Senior Engineer, s-a trezit facand pizza delivery..

Aida B spunea...

sper ca tot ce-ai scris despre tatal tau (sarumina si respect, domnu' Coman) n-are nici o legatura cu trista concluzie! sper ca nu l-ai disponibilizat din postul de tata :((

comanu spunea...

din cel de inginer

sayadinna spunea...

tatii nu-s someri niciodata..doar ca-si iau concediu mai lung:)
chill up

ruki spunea...

da-i de lucru. doi nepoti ii trebuie.
>:D<

Utsy spunea...

Tatii sunt acele persoane care nu renunta.
Tatii nu sunt barbatii care au copii, ci barbatii care isi iubesc copiii.
Tatii sunt barbatii care pot deveni femei la orice ora din zi si din noapte atunci cand vine vorba de copii.
Tatii sunt cei mai harnici oameni.
Tatii sunt cele mai corecte persoane.
Tatii sunt sau au fost la viata lor cei mai puternici barbati.
Cu respect pentru tati...

TATII N-AU VOIE SA SUFERE!

comanu spunea...

va strang mana cu caldura. in ianuarie ma gandesc ca e un gest care se potriveste cu vorbele voastre bune. multumesc.

DB spunea...

La mine din ianuarie amandoi sunt someri. Amandoi ingineri electronisti. Amandoi foarte buni... si cu multa experietnta. Si nu isi pot gasi altceva ca sunt prea batrani. Si inca mai au pana la varsta de pensie... E trist ce se intampla in domeniul asta... Si eu sunt inginer. Si astept cu ingrijorare ce urmeaza...

comanu spunea...

imi pare rau. si pentru ei si pentru tine ca trebuie sa ii vezi in felul asta.va doresc sa se intoarca roata si atunci sa mai aveti puterea sa nu fiti incruntati.
bafta

cristina spunea...

Un om care "n-are suspiciuni si intotdeauna il crediteaza pe cel din fata lui" este un om care e de asteptat sa ramana increzator in ce are viata pus de-o parte doar pentru el. Sa fie sanatos si sa o ia de la un capat care sa i se potriveasca din nou!